EVEN EEN KRITISCHE NOOT

Ton weet raad! (Of niet)

Welkom weer op mijn blog. Deze week een wat kritische noot.
Ik krijg de laatste tijd vaak vragen over het feit dat ik niet meer op beurzen sta. 
Waarom ik daar eigenlijk niet meer kom. Nou, ik word dus door sommige mensen gemist, dat doet me op zich erg goed. De reden is vooral omdat ik de motivatie ervoor kwijt ben. 

Kijk, er wordt steeds gesproken over een spirituele beurs, alleen voor mijn gevoel is die naam achterhaald. Want als je als medium op een beurs zit, ben je voortaan geheel ondergeschikt aan degene die het organiseert. Die maakt uit wat jij als medium mag vragen, en dus bepaalt die wat jij waard bent. Waardoor het vaak was dat zo'n dag weinig tot niets opbracht. Dat er vaak nog geld bij moest. En dat er ook nog veel regels waren die echt tegen mijn principes in druisten. Een mooi voorbeeld waren natuurlijk mijn drums waar dan altijd commentaar op kwam, alsof ik er alleen maar lawaai mee maakte. En ja, lastig als je dan als sjamaan zo aan banden werd gelegd. En dat onder het mom van , ja we houden met iedereen rekening. 

Daarbij heb ik ook gemerkt dat de bezoekersaantallen teruglopen, en je toch ook wel vaak de vaste mensen ziet. Nieuwe bezoekers of jongere bezoekers zijn er nagenoeg niet te vinden. Vaak zag ik ook dat het meestal meer op een markt ging lijken, en de mensen die van alles verkochten met alle eer gingen strijken. Of er tenminste iets aan overhielden. En het is helemaal niet dat ik ze dat niet gun, maar er was voor mijn gevoel een scheefgroei ontstaan. En ja, als zo een dag niks opleverde of geld kostte, dacht ik vaak nog: nou wellicht krijg je dan klanten thuis. Nu eerlijk gezegd is dat ook niet het geval. 

Dus al met al, is voor mijn gevoel de tijd van de beurzen echt aan het voorbijgaan. En wordt het toch tijd om te gaan zien hoe we daar weer verandering in kunnen brengen. Dat er andere meetings ontstaan waar iedereen zijn of haar ding kan en mag doen. En voor mijn gevoel zijn de beurzen ook echt een plaats om te verbinden. Maar vaak heerste er zo een grafstemming. En waren mensen bezig met iets waarvan ze volgens mij zelf nog niet eens wisten wat ze deden. Maar goed dat is mijn zienswijze. Dus ik hoop en zal er ook in meedenken dat er snel een nieuwe stroming ontstaat. En ja ik ben me er terdege bewust van dat het mijn gevoel is, en ik dit in alle eerlijkheid en openheid met jullie deel,


Veel liefde licht en kracht
groet Ton