MIJN VRIEND DE VOLLE MAAN

Ton geeft raad! (of niet)

Daar is de volgende blog weer, deze keer over mijn grote vriend de volle maan.

Ik weet trouwens niet of het wel mijn vriend is, want het is vaak een hele heftige tijd.
Daarom heb ik daar zelf jaren geleden een eigen ritueel voor gemaakt. Ik heb namelijk een 7-armige kandelaar, waar ik dan 7 kleuren kaarsen op brand, voor elke chakra één.
En elke kleur draag ik op aan iemand die het op dat moment het hardste nodig heeft.

En eerlijk gezegd dacht ik deze keer, ik brand ze allemaal voor mezelf, alleen dat heb ik niet gedaan. Ik heb toch weer gedacht aan mensen die de kracht van de kaarsen wel kunnen gebruiken. De kaarsen die als pijlen werken, en zo de kracht sturen naar iedereen die het nodig heeft. En daarbij mediteer ik , en bid voor hem die het nodig hebben. En deze weken, zeg maar gerust maanden, kwam ik er ook achter dat een mens toch wel veel pijn kan hebben. Ik had het zelf ook namelijk, en ik kan dan toch wel zeggen dat het soms voelt alsof je met je hoofd over het grindpad wordt getrokken. En ja, dan komen de verhalen over de onrust van de zon, de heftige energie van de planeten enzovoort. Maar ja, dat klinkt dan allemaal mooi, maar je moet er dan wel door.

En dan denk ik vaak even aan mijn oma zaliger, die vaak tegen me zei, niet klagen maar dragen jongen. We hebben allemaal onze processen en daar moeten we doorheen. 

En het was wel mooi, ik loop daar deze week eens over te mijmeren. Kom ik in een winkel, sta ik bij de kassa, staat er een opa met zijn kleindochter achter me. De opa zegt wel 10 keer tegen haar, kijk dat is Gerrit de cowboy, ik draag namelijk altijd een hoed. Nou, ik dacht het mijne ervan, en liet het maar gebeuren. Ik loop de winkel uit, hoor ik de kleindochter zeggen tegen opa: "Opa, dat moet je niet meer doen, want dat is echt helemaal niet leuk. Echt de mensen om ons heen vonden je echt heel vervelend". Kijk dan zie ik toch wel dat we met onze kinderen en kleinkinderen een mooie toekomst kunnen hebben. 
Wat een cadeau, het maakte mijn dag meteen weer goed. 

Heel veel liefde, licht en kracht.

Ton

7 kleuren kaarsen voor de 7 basis chakras:


1. Rood voor de basischakra: je basis, je zekerheid en het staan in je leven.

2. Oranje voor de miltchakra:  zelfvertrouwen, creativiteit en het vermogen ook te mogen genieten.

3. Geel voor de zonnevlecht: voor ontvangen en zelfwaardering

4. Groen voor het hartchakra: liefde rust en heling

5. Blauw voor de keelchakra: communicatie en het meestromen met de rivier

6. Roze voor het derde oog:  bewustzijn en visualisatie


7. Paars-wit voor kruinchakra: voor spiritualiteit en dromen