Ieder pondje gaat

door 't mondje

Ton weet raad! (of niet)

Daar is hij dan weer met het wekelijkse praatje. Een beetje vreemde week , met Hemelvaart ertussen. Deze week wil ik jullie toch nog even meenemen naar mijn wereld. Waar het nooit echt rustig is, merk ik vaak ook dat er veel gebeurd. 

Kijk, ik kom er steeds meer achter dat de gevoeligheid groeit. Alleen wat ik dan soms wel vergeet is dat er dan ook fysiek alles meer op scherp komt te staan. Waar ik vroeger altijd bourgondisch leefde, het nu toch een stuk anders moet. Mijn lichaam is zo gevoelig voor allerlei stoffen. En iedere week komt  er wel weer een allergie bij, zo lijkt het. En dan mag je je eetpatroon weer aanpassen. En ja, dan zal het ook best eens liggen aan de stand van de planeten, of dat er weer een zonnestorm is. Maar toch is het dan even lastig om dan weer aan te passen. 

Ik kocht deze week ook het boek Medical Medium, een bijbel vol praktische gezondheidstips. Dus nu zit ik iedere morgen trouw aan de bleekselderijsap. En ook zijn citroenen een vast onderdeel geworden van mijn eetpatroon. Wie had dat ooit verwacht. En ja, soms ga je even op de toer van vandaag eten waar ik zin in heb, nou en daar kom je dan snel achter. Details zal ik daar maar niet over geven. Ooit zei een wijze man, dat we zo ontwikkeld zijn dat we best met het paard mee kunnen eten, haver en gort. Alleen zo ver ben ik dus nog niet. En dan ga ik winkelen. Mijn advies: ga niet winkelen als je trek hebt, want dan kom je toch thuis met ongezonde dingen. En ja, die gaan dan ook niet de voorraadkast in. En het spreekwoord zegt nog steeds, ieder pondje gaat door het mondje,  kijk en dat klinkt bijzonder uit de mond van iemand die gezondheidsadviezen geeft. 

Ik weet nog dat ik les kreeg over voeding van een Belgische dame. En die gaf steeds alleen aan wat je beter niet kon pakken. En wat was het geval, mijn hele koelkast stond vol met producten die zij afkeurde. Dus mijn ontbijt was toen, de koelkast open en weer dicht. En dan ben ik nu toch heel gelukkig met mijn bleekselderijsap. Ik kan het iedereen aanbevelen. Dus mijn advies, kijk uit wat je eet.

Veel gezondheid gewenst!

Ton