TOn's Drums en bijbehorende rituelen

Ton weet raad! (of niet)

Welkom weer allen bij mijn volgende verhaaltje! 
De mensen die me kennen weten al wel dat het bij mij thuis wel een museum lijkt, met enkel spullen die toch betrekking hebben op indianen. Nog steeds zijn de Hopi indianen mijn grote voorbeeld. En ik merk ook dat de connectie met hun steeds sterker wordt. 
Bijzonder wel hoe dat werkt, dat ze door komen en me dan allerlei adviezen en inzichten geven. Waar ik dan anderen toch weer een stukje mee mag begeleiden en helpen om weer hun pad te kunnen vervolgen. 

Dit natuurlijk ook samen met mijn drums , die ik heb mogen bouwen met een meesterbouwer. Ik ben er ook nog steeds erg trots op dat deze drums bij mij mogen zijn. Ik heb een staande drum van een meter doorsnede en deze is voorzien van een prachtige paardenhuid. Deze drum gebruik ik om samen met mensen te bespelen. Dus ben je benieuwd naar deze drum, dan kan je altijd een afspraak maken om eens te komen spelen. Of als je met een groep mensen een keer een ritueel wil beleven, kun je dat altijd vragen. Verder heb ik ook nog een handdrum van een stierkalf, en die bespeel ik zelf. Ik heb er ook al begrafenissen mee begeleid, en wil je weten wat er allemaal nog meer mogelijk is, neem gerust contact met me op. 

Ook ben ik soms wel op festivals of beurzen, maar dat is wel minder geworden. De drum is toch nog vaak iets wat mensen als storend ervaren, jammer genoeg. Maar goed, het is en blijft een prachtige manier om in contact te komen met mijn spirits. Fijn is het ook wel dat ze tegenwoordig bespannen worden met touw in plaats van pezen. Want met de pezen waren de drums erg kwetsbaar. En als het weer tegen zat, waren de drums niet te bespelen. 

Goed, als je dus bij me in de buurt bent, is het vaak ook wel mogelijk om even sfeer te proeven, of eventueel te ervaren wat ik allemaal te bieden heb. Vaak krijg ik ook wel vragen over, wat doet een sjamaan nu, en hoe kan je het worden. Nou, voor mijn gevoel is het een missie die je al meteen in dit leven mee kreeg. Je kunt het ook niet leren , je kunt je wel meer bekwamen in het zijn. Het is een manier van leven, dat wordt me steeds duidelijker. En ik ben nog iedere dag verwonderd en dankbaar dat ik met mijn spirits mag werken. Dat ik toch even met iemand mee kan en mag lopen, als een baken van licht. Tot mensen het weer zelf kunnen en dan weer alleen verder gaan. Dus wees altijd welkom, je bent me nooit te veel, altijd precies genoeg.


Heel veel liefde licht en kracht

Ton